Aktuality 2005    

26.12.2005 Valná hromada
 
Na Štěpána proběhla VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA SDH Kamenná.
Největším úspěchem uplynulého roku bylo čtvrté místo na okresní soutěži v Petrovicích.


18. prosince 2005 Připojení k internetu
 
Podle posledních informací byla na budišovském vodojemu nainstalována anténa pro rychlý internet v Kamenné. Instalace zařízení u nás v obci bude provedena, jak to počasí dovolí. Viz.: nabídka.


12. prosince 2005 Výhra
 
V mikulášské soutěži pivovaru Litovel, připadla hlavní výhra (velkoplošný televizor) na soutěžícího z Kamenné. Předání výhry proběhlo v pondělí 12. prosince v pivovaru.
Výherci blahopřejeme. Další soutěž proběhne po novém roce.


11. prosince 2005 Ping-pongový turnaj a vánoční dílna
 
V neděli odpoledne konal se v kulturním domě druhý ročník soutěže ve stolním tenise. Účastnilo se 27 soutěžících ve třech kategoriích. V kategorii do 16 let zvítězil Matěj Pospíšil z Tasova, nad 16 let Petr Nováček č. 59 a z žen Ivana Procházková.
Souběžně probíhala v sálku Vánoční dílna, kde si děti mohly vyzkoušet své dovednosti a vyrobit si, někteří za pomoci rodičů vánoční výzdobu.



5. prosince 2005 Mikuláš
 
Tak jako každý rok, navštívil naši obec Mikuláš se svou družinou.




1. prosince 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


Připojení k internetu
 
Byly osloveny dvě firmy z Třebíče, které provozují rychlé připojení k internetu v Budišově. Zájem projevila pouze firma "Mírovka",která vypracovala nabídku pro naši obec . V případě, že se přihlásí dostatek zájemců, je reálná možnost pokrytí v první polovině příštího roku(podle počtu zájemců i Klementice).S dodavatelem jedná a případné další dotazy zodpoví Zbyněk Zedníček. Viz.: nabídka.


6.listopadu 2005 Otvírání tělocvičny
 
V neděli byla v malém sálku kulturního domu otevřena tělocvična. Většina vybavení je zatím zapůjčena a další rozvoj závisí na zájmu občanů a hlavně mládeže.

Provozní řád tělocvičny.


3. listopadu 2005Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


6. října 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


25. září 2005 Úmrtí
 
Ve věku 54 let zemřel bývalý starosta obce Jiří Mrňa, Kamenná č.p. 61.
parte.

1. září 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


25. srpna 2005 Úmrtí
 
Ve věku 73 let zemřel Ladislav Svoboda, Kamenná č.p. 17.
parte.

4. srpna 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


7. července 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


19. června 2005 Skoky padákem
 
V neděli skočili poprvé padákem další tři občané Kamenné, a to Petr Nováček, čp. 59, Jaroslav Mikyna čp. 46 a první žena Alena Marková čp. 37. Celkový počet místních parašutistů tak stoupl na 7. Jejich odvahu na letišti v Jihlavě sledovali i mnozí rodinní příslušníci a přátelé z Kamenné. Podruhé si tímto způsobem zvýšili adrenalin Stanislav Rouš čp. 74 a Pavel Duran čp. 7.




2. června 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


5. května 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


3. května 2005 Mše svatá
 
K příležitosti 60 roků od ukončení druhé světové války byla v úterý 3. května 2005 od 18.00 hodin v Kamenné sloužena mše svatá s úmyslem za oběti světových válek a farníky z Kamenné a Klementic. Místo konání mše svaté mělo být na návsi u kapličky, ale z důvodu deště muselo být čtvrt hodiny před začátkem změněno na malý sál kulturního domu. Příležitost účasti na mši svaté, konané v Kamenné minimálně po 70 letech (ani nejstarší pamětníci si konání mše svaté nepamatují), využilo 60 lidí, takže sál byl zaplněn do posledního místa. Mši sloužil p. Václav Novák z Budišova. Na elektrické varhany hrál budišovský varhaník Michael Kročil, zpívalo se z namnožených listů, které byly pro tuto příležitost přichystány a obsahovaly i modlitbu. Finanční sbírka při mši svaté byla určena na opravu varhan v budišovském kostele. Při mši svaté bylo od farníků vybráno 4 760 Kč, následně byla tato částka doplněna na 5 000 Kč a byla předána na uvedený účel. Po mši svaté byl za hustého deště položen v pomníku padlých ve světové válce 1914 až 1918 věnec, který věnovala obec Kamenná. Položení věnce místostrostou obce se účastnilo asi 20 místních lidí.




7. dubna 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.


27. března 2005 Expedice
 
27. března byla vypravena již druhá expedice po řece Oslavě. Loni výprava ztroskotala pod Sedlecem, ta letošní už byla úspěšná. Do boje s proudícím živlem se pustili Aleš Adam, Pavel Duran, Jaroslav Rouš, Stanislav Rouš a Josef Šuler.



18. března 2005 Velká voda
 
Po prudkém oteplení se zvedla hladina řeky Oslavy a na mnoha místech se vylila z břehů.




3. března 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání. Mimo jiné byla schválena úprava zveřejňování informací.


5. února 2005 Masopust
 
V sobotu 5. února 2005 prošel obcí tradiční masopustní průvod 15 masek za do doprovodu muzikantů. Večer byla v pěkně zaplněném sále kulturního domu masopustní taneční zábava, hrála skupina SSM Účast asi 100 lidí, akci zorganizovali tentokráte místní hasiči.


3. února 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání. Mimo jiné byl schválen rozpočet na ro 2005.


1. února 2005 Sběr nápojových kartonů
 
Od 1. února 2005 se mění způsob sběru nápojových kartonů od mléka, vína, ovocných šťáv a podob. Veškeré tyto nápojové kartony vhazujte, prosím do kontejnerů společně s PET-lahvemi. Pokud máte již naplněny speciální pytle na tyto kartony, můžete tyto pytle rovněž umístit do uvedených kontejnerů.


8. ledna 2005 Tříkrálová sbírka
 
V Kamenné proběhla Tříkrálová sbírka, kterou organizuje Česká katolická charita. V naší obci se vybralo 6316 Kč. Část sbírky byla věnována i obětem ničivé vlny tsunami v jihovýchodní Asii. Podrobnosti, včetně vybraných obnosů v okolních obcích budišovské farnosti jsou zde.


6. ledna 2005 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání. Mimo jiné byly schváleny nové vyhlášky viz Dokumenty a navržen rozpočet na ro 2005.


1. ledna 2005 Nový rok
 
Na Nový rok, půl hodiny po půlnoci, mnozí občané přivítali rok 2005 na návsi v Kamenné. Poměrně velký ohňostroj, hrazený nákladem cca 2000 Kč obcí, zhlédlo asi 60 občanů. Tato pěkná tradice novoročního setkávání se koná pravidelně od roku 1999.