Aktuality 1. pololetí 2006



25. června 2006 Vycházka
 
Na nedělní vycházku vyrazilo na 30 dětí a dospělých. Trasa vedla kolem několika kolomazných a čertových kamenů, prohlédli jsme sluneční hodiny a upravili studánku. Následovala prohlídka místního lomu se zajímavým výkladem Ing. Zbyňka Zedníčka a cesta zpět. Závěr patřil koupání a opékání párků.

25. června 2006 Hasiči
 
V neděli se konalo okresní kolo soutěže v požárním sportu v Petrovicích. Naši hasiči se umístili na šestém místě.

24. června 2006 Železný muž
 
V Otrokovicích se v sobotu konal TUFO - MORAVIAMAN TRIATHLON 2006 1. závod ČP v dlouhém triatlonu Mistrovství České republiky Závod sestává z 3,8 km plavání, 180 km kolmo a 42,2 km běhu. V úmorném vedru zdolal tuto metu Mgr.Milan Procházka za necelých 12 hodin. Dosáhl tak na 10. místo ve své kategorii a 41. místo celkové ze 124 závodníků.

17. června 2006 Zlaté kolo Vysočiny
 
Letošního ročníku se účastnili dva borci z Kamenné jako závodníci a další, v roli pořadatelů. Milan Procházka zdolal trasu 217 km po kopcích vysočiny za 8,5 hodiny a tím se umístil na třetím místě ve své kategorii .

13. června 2006 Tip na výlet
 
V úterý vyšel článek o kamenech v našem okolí - cestovani.idnes.cz

4. června 2006 Výlet
 
V neděli odpoledne se uskutečnil zájezd do Sokolí, účast 35 dětí a dospělých.


4. června 2006 Hasiči
 
Hasiči se setkali tentokrát v neděli dopoledne na Oblastní soutěži v požárním sportu v Kojatíně. Kameňáci byli druzí, a tak postoupili do okresního kola v Petrovicích.


2.- 3. června 2006 Volby
 
V pátek a sobotu proběhly volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Voleb se zúčastnilo 153 ze 191 oprávněných voličů (to je 80%). <
V naší obci dostaly hlasy tyto strany:
pořadí název stranyhlasy
1. Česká strana sociálně demokratická56
2. Občanská demokratická strana51
3. Komunistická strana Čech a Moravy20
4. Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová10
5. Strana zelených6
6.-7. SNK Evropští demokraté3
6.-7. Pravý blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET3
8.-10. Právo a Spravedlnost - ANO tradiční rodině, NE korupci a kriminalitě1
8.-10. NEZÁVISLÍ1
8.-10. NEZÁVISLÍ DEMOKRATÉ (předseda V.Železný)1

1. června 2006 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání, v příloze přikládáme otevřený dopis I. a otevřený dopis II. , které byly doručeny na obecní úřad.

21. května 2006 Hasiči
 
Za pošmourného odpoledne se v neděli utkali hasiči na okrskové soutěži v požárním sportu. Tentokrát se soutěž konala v Náramči. Hasiči - SDH Kamenná - dosáhli dvou nejlepších časů ve štafetě a nebýt pochybení pořadatelů, vyhráli i požární útok. Po perfektním útoku, se při plnění nástřikových terčů oba svalily, nepočítalo se s velkým výkonem kamenské techniky. V celkovém hodnocení skončili na třetím místě. Naši mladí hasiči letos nesoutěžili.



20. května 2006 Brigáda
 
V sobotu proběhla brigáda v areálu koupaliště. Byla vyčištěna nádrž, přeloženy chodníky okolo, na zbytku chodníků byla vykopána tráva a dokonce se čistily i okna na budově. Účastnilo se cca 25 brigádníků. Sdružení Kameňáci pokračovalo v neděli na úpravě hřiště.



14. května 2006 Internet
 
O tomto víkendu byli připojeni všichni přihlášení zájemci o rychlý internet. Další se mohou hlásit u Zbyňka Zedníčka. Podmínky připojení najdete zde.

13. května 2006 Den matek
 
Základní škola v Budišov, pořádala v sobotu odpoledne v kulturním domě v Kamenné ŠKOLNÍ AKADEMII. V zaplněném sále se sešlo více než 200 diváků.



4. května 2006 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání, otevřený dopis adresovaný obecnímu úřadu a odpověď na otevřený dopis.

3. května 2006 Internet
 
Ve středu byl připojen první účastník na bezdrátový internet. Kvalitu komentoval slovy "Rychlost jako blesk".

duben 2006 Jubilant
 
V těchto dnech slaví své životní jubileum, všestranný sportovec pan Milan Procházka. Ten v posledních letech absolvoval na šest desítek závodů triatlonových, v běhu, na běžkách a kole. Od Nejtvrdšího Kameňáka, Dukovanských okruhů, Čechtínského kola, Starobrno Tour, Rampušáka, Zlatého kola Vysočiny, Beskyd Tour, Krále Šumavy po mnoho dalších závodů reprezentoval naši obec. Mezi nejnáročnější jistě patřily dva čtyřiadvacetihodinové závody, ten druhý absolvoval letos v únoru ve Skleném. Byl to 26.ročník Mistrovství ČR horolezců a náš borec ujel za 24 hodin 230 km na běžkách, obsadil tak krásné 6.místo.



16. dubna 2006 Sportovně - kulturní odpoledne
 
Na velikonoční neděli, připravili KAMEŇÁCI v kulturním domě program pro děti i dospělé. Děti vyráběly velikonoční výzdobu, ti starší změřili síly ve stolním tenise a došlo i na kamenskou páku. Tam si změřili síly chlapci, muži a ženy, pod odborným dohledem přeborníka v tomto sportu. Vybrány a odměněny byly rovněž nejhezčí kraslice.



10. dubna 2006 Internet
 
V pondělí odpoledne konečně nainstalovala firma MÍROVKA na silo v areálu katru v Kamenné anténu pro bezdrátový internet. Snad už se ho zájemci dočkají.


9. dubna 2006 Expedice
 
O Květné neděli ráno vyplula již třetí expedice občanského sdružení KAMEŇÁCI po řece Oslavě. Plánovaná trasa byla stejná jako loni: KAMENNÁ - OSLAVANY a cíle bylo dosaženo. Řeka byla pokořena a všech šest borců se ve večerních hodinách vrátilo domů.
Průtok vody v řece byl na úrovni 11m3/s.


6. dubna 2006 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.

29. března 2006 Jarní tání
 
Voda, voda, voda ...



15. března 2006 Litovelské CASINO
 
Ve středu od 18:00 do 21:00 proběhl v místní hospodě večer plný napětí a zábavy. Soutěžící se vypitím piv nominovali do soutěže v ruletě a potom se v následné dražbě utkali o sud piva pivovaru LITOVEL. V průběhu akce byly rozdávány i další ceny: trička, čepice, lahvová piva atd. Po celý večer bylo každé čtvrté pivo zdarma.



12. března 2006 Setkání s historií
 
Občanské sdružení KAMEŇÁCI a obec Kamenná, pořádali v neděli odpoledne setkání občanů. V zaplněném malém sále se nás sešlo na šest desítek. Připraveno bylo mimo občerstvení: 8 tématických nástěnek, školní kronika psaná od roku 1882, mnohé (i vzácněší) knihy a další písemnosti. Nosným programem byla projekce starých fotografií u které vydrželi i nejstarší návštěvníci téměř 3 hodiny. Akci navštívili i někteří přespolní a také místostarostové: z Velkého Meziříčí Ing.Alois Nováček a z Tasova Jiří Zacha.



7. března 2006 Ptačí chřipka
 
Doporučení postupu neškodného odstranění jednotlivě nalezených uhynulých ptáků - zde.

2. března 2006 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz zápis ze zasedání.

25. února 2006 Ostatky
 
Sbor dobrovolných hasičů uspořádal v sobotu dne 25.února průvod masek obcí a ve večerních hodinách Masopustní zábavu. Na trasu přes Klementice a Kamennou se vydalo na dvě desítky maškar (sněhurka a 7.trpaslíků, opice, prase, zajíc, siamská dvojčata, dva medvědi, šašek a další) v doprovodu hudby. Večer jsme se sešli na taneční zábavě s hudbou SSM Valdíkov. Počet účastníků se po několika hubených letech (jednou nás bylo 17) rok od roku zvyšuje a dosáhl čísla 100.



23. února 2006 informace
 
Informace pro majitele nově zkolaudovaných objektů - zde.

18. února 2006 Zabijačka
 
Občanské sdružení KAMEŇÁCI uspořádalo v sobotu dne 18.února v místní hospůdce vepřové hody, jimž předcházela páteční zabijačka. Prase (tentokrát z místního zdroje), bylo zabito hodinu po poledni a ve večerních hodinách už byly hotovy všechny pochoutky. Dva druhy polévky, ovar, jitrnice, jelita, tlačenka, škvarky a Vildův guláš. V průběhu sobotní akce přibyli ještě čerstvě upečení vrabci, škvarková pomazánka a plný stůl bábovek. V plné hospodě došlo v podvečer i na soutěž "VANA CUP", jejíž průběh je patrný z přiložených fotografi. Vítězem se stal Vilda a otisk jeho "vany", jakož i ostatních dvanácti borců je možno shlédnout (než roztaje sníh) v závěji před hospodou. Pak následovala tombola, ve které vyhrávaly všechny vstupenky a při odchodu dostal každý účastník výslužku.



15. února 2006 Informace o internetu
 
Podle posledních informací od Ing.Zbyňka Zedníčka, dosáhl počet přihlášek na rychlý internet čísla 11. Firma Mírovka.net má úmysl zahájit práce v naší obci v březnu.

2. února 2006 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce. Viz
Zápis ze zasedání
Rozpočet obce na rok 2006
Nový provozní řád tělocvičny

15. ledna 2006 Závody na běžkách
 
Občanské sdružení Kameňáci uspořádalo v neděli 15.ledna závody na běžkách, po krásách okolí Kamenné -

O ZMRZLÉHO KAMEŇÁKA.

Na trasy v délce od jednoho do patnácti kilometrů se vydalo 47 lyžařů (čtrnáct místních) od dětí po seniory. Mimo diplomů a medailí bylo rozdáno 24 věcných cen. Viz pozvánka a výsledková listina.



11. ledna 2006 Výtěžek sbírky
 
V sobotu 7. ledna se v naší obci uskutečnila Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Oblastní charita Třebíč.
V Kamenné a Klementicích bylo vybráno 6603,-Kč, to je 30,43 Kč na obyvatele.
(Prosil bych tvůrce farního webu aby si opravil počet obyvatel v Kamenné. Je to 217 a ne 270, pak mu vychází špatně příspěvek na občana.)
Viz www.oubudisov.cz/farnost

9. ledna 2006 Veřejná vyhláška
 
Veřejná vyhláška Odboru životního prostředí - opatření v ochraně lesa proti kůrovcům.
Viz
Dokument ve formátu PDF

7. ledna 2006 Připojení k internetu
 
Od dnešního dne je možné podávat písemné přihlášky na připojení rychlého internetu. Po vyplnění a vytištění formuláře který je v příloze této zprávy, přihlášku odevzdejte u Ing.Zbyňka Zedníčka nebo u pana starosty.
Viz
Formulář přihlášky
Vzor přihlášky


7. ledna 2006 Tříkrálová sbírka
 
V sobotu 7. ledna se v naší obci uskutečnila Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Oblastní charita Třebíč.
Viz www.trebic.charita.cz



5. ledna 2006 Zasedání zastupitelstva
 
Proběhlo zasedání zastupitelstva obce.
Viz
Zápis ze zasedání
Návrh rozpočtu
Jednací řád

1. ledna 2006 Nový rok
 
Tak jako každý rok, konalo se Novoroční setkání občanů na návsi.
A tak se několik minut po půlnoci při ohňostroji sešlo na 70 občanů.